Produkty

Všetky naše produkty sú vyrábané podľa starých a osvedčených receptúr v ručnej manufaktúre. Tajomstvo našich výrobkov spočíva v tom, že okrem čerstvého mäsa používame koreniny vypestované v našom okolí ako napríklad červená paprika, ručne čistený cesnak, majorán, ktoré dodávajú produktom jedinečnú a neopakovateľnú chuť. Výroba tradičnými technológiami je časovo náročná. Napríklad sušená šunka z mangalice zreje na vzduchu minimálne pol roka. Preto sú naše výrobky výnimočné. Náš sortiment neustále rozširujeme o tradičné "staronové" receptúry.

Pripomíname, že naše výrobky neobsahujú konzervačnú rýchlosoľ ale klasickú jodidovanú kuchynskú soľ. Takisto neobsahujú iné konzervačné látky, umelé farbivá ani arómy, a preto ich uskladneniu venujte náležitú pozornosť

Rýchlosoľ:

Naše výrobky neobsahujú konzervačnú rýchlosoľ, ale klasickú jodidovanú kuchynskú soľ. Prečo to pripomíname? Rýchlosoľ je zmes dusitanu draselného a dusičnanu sodného v pomere 2:5. Rýchlosoľ síce predlžuje trvanlivosť výrobkov, zabraňuje vzniku salmonely a "vyfarbuje" výrobky, ale… Okrem toho spôsobuje aj tráviace ťažkosti, a existujú štúdie, ktoré dokazujú, že podporuje vznik rakoviny. Skoro všetky mäsové výrobky dostupné v našich obchodných reťazcoch obsahujú rýchlosoľ (až na niekoľko ojedinelých výnimiek). Bez nej by bola saláma šedá a slanina ako guma. Dusitanová soliaca zmes nepatrí medzi alergény, preto nemusí byť podľa platných predpisov na výrobkoch uvedená. Z pohľadu výrobcu je použitie rýchlosoli viac než praktické, veď výrobok "nestratí" farbu, na pulte vydrží dlho a pritom je to lacná záležitosť.

Protipríklad: naša slanina je naložená v soľnom roztoku kuchynskej soli a bylinnom náleve 24 dní a potom sa údi pomaly v klasickej udiarni na bukovom dreve. Tento postup je časovo náročný, ale takto vydrží bez "dusitanky " aj dva roky. Na pult sa dostáva najskôr po troch mesiacoch.

DSC_0504.jpg