Produkty

Všetky naše produkty sú vyrábané podľa starých a osvedčených receptúr v ručnej manufaktúre. Tajomstvo našich výrobkov spočíva v tom, že okrem čerstvého mäsa používame koreniny vypestované v našom okolí ako napríklad červená paprika, ručne čistený cesnak, majorán, ktoré dodávajú produktom jedinečnú a neopakovateľnú chuť. Výroba tradičnými technológiami je časovo náročná. Napríklad sušená šunka z mangalice zreje na vzduchu minimálne pol roka. Preto sú naše výrobky výnimočné. Náš sortiment neustále rozširujeme o tradičné "staronové" receptúry.
Pripomíname, že naše výrobky neobsahujú konzervačnú rýchlosoľ ale klasickú jodidovanú kuchynskú soľ. Takisto neobsahujú konzervačné látky, umelé farbivá ani arómy, a preto ich uskladneniu venujte náležitú pozornosť.

Klobásy
Klobása údená Mangalica pikant

Zloženie:
mäso z mangalice 60%, hovädzie mäso 15%, bôčik 20%, jedlá soľ, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, bravčové črevá
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Vyrábame ju z pliecka mangalice z nášho chovu a hovädzieho mäsa (15% kvôli súdržnosti). Do klobásy pridávame ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 300g.
Klobása Mangalica Jeleň

Zloženie:
mäso mangalica 65%, jelenie mäso 15%, bôčik 15%, jedlá soľ 5%, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, plnená do bravčového čreva.
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
vyrábame ju s pliecka mangalice z nášho chovu a jelenieho mäsa (15% kvôli súdržnosti) Do klobásy pridávame ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 300g.
Klobása Chorizzo Csaba

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 55%, hovädzie mäso 25%, bôčik 15%, jedlá soľ 5%, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, plnené do bravčového čreva.
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Názov Csaba vyplýva z ”čabianskeho” receptu. Vyrábame ju z pliecka mangalice z nášho chovu a hovädzieho mäsa (kvôli súdržnosti). Mäso je mleté na hrubšie a je plnené do hrubých čriev. Toto črievko dodá klobáske charakteristickú chuť s dvojmesačným vyzrievaním. Na dochucovanie používame výhradne ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Dusitanovú soľ ani konzervanty nepoužívame. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 500g.
Klobása údená Mangalica jemná

Zloženie:
mäso z mangalice, hovädzie mäso, jedlá soľ, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, baranie črievka.
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Vyrábame ju z pliecka mangalice z nášho chovu a z 20% hovädzieho mäsa (kvôli súdržnosti). Do klobásy pridávame ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve. Nie je pikantná.
Približná hmotnosť výrobku je 300g.
Klobása na pečenie

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 60%, hovädzie mäso 15%, bôčik 20%, jedlá soľ 5%, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, plnené do brav. čreva.
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +6°C

Popis:
Vyrábame ju z čerstvého šťavnatého pliecka a bôčiku z mangalice s trochou hovädzieho mäsa (15%), do klobásky pridávame slovenský cesnak a papriku. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 450g.
Klobása Prasiatko

Zloženie:
mäso z mangalice 90%, hovädzie mäso 20%, bôčik 20%, jedlá soľ, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Vyrábame ho z pliecka mangalice z nášho chovu a hovädzieho mäsa (15% kvôli súdržnosti). Do klobásy pridávame ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Plníme ju do špeciálnych prírodných čriev v tvare prasiatka. Údime ju v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť prasiatka je 400g.
Zabíjačkové
Jaternice ryžové

Zloženie:
bravčové mäso varené - mangalica: líčka, jazyk, srdce, koža a pečeň, soľ, vývar, korenie, ryža
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Jaternice vyrábame z vareného mäsa mangalice - líčka, jazyk, srdce, koža a pečeň. Do ryžových jaterníc dávame ručne zbieraný slovenský majorán a cesnak.
Krvavnice ryžové

Zloženie:
bravčové mäso varené - mangalica: líčka, jazyk, srdce a pečeň, krv, bravčové kože, soľ, vývar, korenie, ryža
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Krvavnice vyrábame z vareného mäsa mangalice - líčka, jazyk, srdce, pečeň a krv. Do krvavníc dávame ručne zbieraný slovenský majorán a cesnak.
Tlačenka cesnaková s údeným kolenom

Zloženie:
mangalica hlava, údené koleno, jazyk, srdce, koža, vývar, prírodné koreniny, soľ
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
14 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Tlačenku vyrábame z vareného mäsa mangalice - hlava, líčka, jazyk, srdce, údené kolienko. Do tlačenky pridávame ručne zbieraný slovenský cesnak.
Paprikový lalok

Zloženie:
mangalica lalok, jedlá soľ, cesnak, sladká paprika
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrába sa z mangalíc nášho chovu z tzv. podbradku, ktorý sa uvarí v ovare a potom sa osolí a potrie cesnakom. Na záver sa posype červenou mletou paprikou.
Paprikový bôčik

Zloženie:
mangalica bôčik, jedlá soľ, cesnak, sladká paprika
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrába sa z mangalíc nášho chovu z bôčiku, ktorý sa uvarí v ovare a potom sa osolí a potrie cesnakom. Na záver sa posype červenou mletou paprikou.
Huspenina

Zloženie:
koleno údené a surové, paprče, kože, cibuľa, cesnak, soľ a čierne korenie
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
25 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7°C

Popis:
Naša huspenina je čistý kolagén!
Varíme ju pomaly, minimálne 20 hodín. Je uvarená z kolien a koží, dochutená podľa tradičnej receptúry.
Nátierky
Pečeňová paštéta Mangalica 190g

Zloženie:
bravčové mäso z mangalice 60%, bravčová pečeň 30%, bôčik 10%, cibuľa, zmes korenín

Trvanlivosť:
45 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
vyrábame ju z mangalic z nášho chovu.
Pikantná nátierka Mangalica 190g

Zloženie:
bravčový bôčik, sterilizovaná kápia, paradajkový pretlak, horčica, koreniny
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
45 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Nárierka sa vyrába z mäsa našich mangalic z voľného chovu. Do natierky pridávame červenú kápiu, paradajkový pretlak, horčicu a ďalšie koreniny. Neobsahuje žiadne konzervanty.
Sedliacke paté

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 55%, bravčová pečeň 30%, bôčik 10 %, zmes korenín 5%, soľ, cukor

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Túto vynikajúcu nátierku vyrábame podľa tradičnej receptúry z vareného mäsa našich mangalíc. Vybrané časti hláv, mäsa a pečene ochutíme domácimi koreninami a soľou.
Oškvarková masť 170g

Zloženie:
bravčová masť, oškvarky, mlieko
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Sú to vlastne omrvinky z oškvariek. Používa sa ak ako surovina na výrobu domácej nátierky podľa vlastnej receptúry.
Mäso vo vlastnej šťave

Zloženie:
mäso z mangalice, cesnak, soľ, korenie
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
45 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +8 °C

Popis:
Vyrábame ho z našich mangalic z voľného chovu. Je to vlastne chudé čerstvo udusené mäso mierne okorenené s prídavkom obyčajnej soli.
Masť Mangalica

Zloženie:
mangalica slanina škvarená pridaním mlieka, masť 100%
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Naša masť je sama o sebe delikatesa. Stačí privoňať a už sa Vám zbiehajú sliny a ešte je aj veľmi zdravá. Je to čistý produkt z našich šťastných prasiatok.
Párkoviny
Prémium párky Mangalica

Zloženie:
bravčové mäso 75%, hovädzie mäso 20%, pitná voda, sladká a pikantná paprika, zmes korenín

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +8 °C

Popis:
Vyrábame ich z mäsa mangalic z nášho chovu. Sú vyrobené iba z čistého mäsa s použitím špičkových korenín. Po naplnení do prírodných čriev párky údime na bukovom dreve.
Špekačky Mangalica

Zloženie:
Bravčové mäso mangalica 55%, hovädzie mäso 15%, bôčik 25%, 5% pitná voda, soľ, zmes korenín

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrábame ich z mäsa mangalic z nášho chovu. Sú vyrobené iba z čistého mäsa a bôčiku s použitím domácich korenín. Po naplnení do prírodných čriev špekačky údime na bukovom dreve.
Šunky
Šunka údená Mangalica - s kožou - Prošuto

Zloženie:
bravčové stehno 150g/100g hotového výrobku, konzervované soľou a dymom
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
30 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrábame ju so zadného stehna (vykostený orech s kožou) mangalice z nášho chovu. Mäso je nasolené klasicky iba kuchynskou soľou, neskôr je marinované v bylinkovom náleve. Tento proces trvá až 4 týždne bez použitia dusitanovej soli a konzervantov. Šunka je údená na bukovom dreve v klasickej udiarni. Po vyúdení vyzrieva sušením na vzduchu minimálne 3 mesiace. Voľný chov a bezstresové zabíjanie na našom bitúnku dodávajú šunke špecifickú chuť.
Slaniny
Slanina boková

Zloženie:
Mangalica bôčik, soľ
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Mangalica bôčik je nasolený tradične obyčajnou soľou. Potom je naložená v bylinovom náleve a po 22 dňoch je vyudená v klasickej udiarni na bukovom dreve. Slanina takto vydrží aj roky. Dusitanovú sol ani iné konzervačné látky nepoužívame.
Slanina chrbtová biela

Zloženie:
Mangalica - chrbtová slanina biela, soľ
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Chrbtová biela slanina z mangalice je nasolená obyčajnou soľou. Potom je naložená v bylinovom náleve a po 22 dňoch je vyudená v klasickej udiarni na bukovom dreve. Slanina takto vydrží aj roky. Dusitanovú sol ani iné konzervačné látky nepoužívame.
Ľadová slanina

Zloženie:
Mangalica - chrbtová slanina biela, soľ
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Chrbtová biela slanina z mangalice je nasolená obyčajnou soľou. Slanina takto vydrží aj roky. Dusitanovú sol ani iné konzervačné látky nepoužívame.
Paprikový lalok

Zloženie:
mangalica lalok, jedlá soľ, cesnak, sladká paprika
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: 4 °C

Popis:
Vyrába sa z mangalíc nášho chovu z tzv. podbradku, ktorý sa uvarí v ovare a potom sa osolí a potrie cesnakom. Na záver sa posype červenou mletou paprikou.
Paprikový bôčik

Zloženie:
mangalica bôčik, jedlá soľ, cesnak, sladká paprika
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrába sa z mangalíc nášho chovu z bôčiku, ktorý sa uvarí v ovare a potom sa osolí a potrie cesnakom. Na záver sa posype červenou mletou paprikou.
Grilovanie
Klobása Mangalica grilovacia

Zloženie:
mangalica mäso, hovädzie mäso, slanina, jedlá soľ, paprika mletá, čierne korenie, cesnak, rasca, baranie črievka, údené
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +8 °C

Popis:
Vyrábame ju z pliecka mangalice z nášho chovu a hovädzieho mäsa (20% kôli súdržnosti). Do klobásy pridávame ručne čistený slovenský cesnak a koreninovú papriku. Plníme ju do prírodných baraních čriev. Údi sa v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Paprikový bôčik

Zloženie:
mangalica bôčik, jedlá soľ, cesnak, sladká paprika
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrába sa z mangalíc nášho chovu z bôčiku, ktorý sa uvarí v ovare a potom sa osolí a potrie cesnakom. Na záver sa posype červenou mletou paprikou.
Kotlety

Zloženie:
karé z mangalice s kosťou
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Čerstvé karé s kosťou z našich mangalíc vyniká mramorovaním (vnútrosvalový tuk) čo dodáva mäsu výnimočnú šťavnatosť. Vo vákuovom balení mäso ďalej vyzrieva.
Nakoľko sa jedná o čerstvé mäso, dodávame ho iba na objednávku.
Krkovička Mangalica

Zloženie:
četsvá krkovička z mangalice
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Čerstvá krkovička z našich mangalíc vyniká mramorovaním (vnútrosvalový tuk) čo dodáva mäsu výnimočnú šťavnatosť. Vo vákuovom balení mäso ďalej vyzrieva.
Nakoľko sa jedná o čerstvé mäso, dodávame ho iba na objednávku.
Panenka

Zloženie:
čerstvá panenka z mangalice
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
7 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Panenka z mangalice vyniká jemnosťou a je vynikajúca na grilovanie, nakoľko sa doslova rozpúšťa v ústach. Treba vyskúsať!
Nakoľko sa jedná o čerstvé mäso, dodávame ho iba na objednávku.
Špekačky

Zloženie:
Bravčové mäso mangalica 55%, hovädzie mäso 15%, bôčik 25%, 5% pitná voda, soľ, zmes korenín

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrábame ich z mäsa mangalic z nášho chovu. Sú vyrobené iba z čistého mäsa a bôčiku s použitím domácich korenín. Po naplnení do prírodných čriev špekačky údime na bukovom dreve.
Masť
Masť Mangalica

Zloženie:
mangalica slanina škvarená pridaním mlieka, masť 100%
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Naša masť je sama o sebe delikatesa. Stačí privoňať a už sa Vám zbiehajú sliny a ešte je aj veľmi zdravá. Je to čistý produkt z našich šťastných prasiatok.
Oškvarková masť 170g

Zloženie:
bravčová masť, oškvarky, mlieko
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Sú to vlastne omrvinky z oškvariek. Používa sa ak ako surovina na výrobu domácej nátierky podľa vlastnej receptúry.
Oškvarky

Zloženie:
slanina z mangalice
Výrobok neobsahuje dusitanovú konzervačnú soľ.

Trvanlivosť:
90 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7 °C

Popis:
Vyrávame ju škvarením čestvej slaniny tradičným sôsobom, pri konci sa pridá trochu mlieka.
Salámy
Paprikáš pikantný

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 33%, hovädzie mäso mangalica 33%, slanina 33%, zmes korenín, soľ, paprika mletá štipľavá, plnené do hovädzieho čreva.

Trvanlivosť:
10 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7ºC

Popis:
Salám paprikáš patrí medzi naše TOP produkty. Nájdete ho v dvoch príchutiach - jemný alebo pikantný.
Do paprikášu pridávame ručne krájanú slaninku, koreniny od lokálneho pestovateľa a štipľavú papriku. Je plnený do bravčového hrubého čreva. Údime ho v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 500g.
Paprikáš jemný

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 33%, hovädzie mäso mangalica 33%, slanina 33%, zmes korenín, soľ, paprika mletá štipľavá, plnené do hovädzieho čreva.

Trvanlivosť:
10 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7ºC

Popis:
Salám paprikáš patrí medzi naše TOP produkty. Nájdete ho v dvoch príchutiach - jemný alebo pikantný.
Do paprikášu pridávame ručne krájanú slaninku, koreniny od lokálneho pestovateľa a štipľavú papriku. Je plnený do bravčového hrubého čreva. Údime ho v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 500g.
Salám Uherák

Zloženie:
bravčové mäso mangalica 33%, hovädzie mäso 33%, slanina mangalica 33%, zmes korenín, soľ.

Trvanlivosť:
10 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +7ºC

Popis:
Salám Uherák patrí medzi naše TOP produkty. Jeho chuť je jedinečná pri správnom vyzretí. Pridávame ručne krájanú slaninku, koreniny od lokálneho pestovateľa a je bez akýchkoľvek konzervantov a farbív. Je plnený do bravčového čreva. Údime ho v klasickej udiarni na bukovom dreve.
Približná hmotnosť výrobku je 500g.