Príbeh malej farmy sa začal písať v lete roku 2008, keď sa majiteľ pustil do chovu malých prasiat. V našich obchodných reťazcoch sa čoraz viac začalo objavovať nekvalitné mäso a to bol štartovací impulz. V areáli svojej firmy mal priestory, kde rástla len burina. Zabezpečil si 2 – 3 prasiatka, ktoré by burinu spásali. Zo začiatku si myslel, že nebude potrebovať šrot, veď buriny je dosť. Ale mýlil sa. Tak isto dopadol aj s tieňom. Prasiatka si vyžiadali aj prístrešok. 

O svojich podnikateľsko – chovateľských začiatkoch začal rozprávať svojim známym. Zorganizoval zabíjačku, ponúkol výrobky, ktoré všetkým chutili. Po ochutnávke všetci zistili, že mäso je chuťovo kvalitnejšie, šunka a slanina obsahujú viacej masti, mäsko zo slaniny je jemnejšie a nie také „žuvačkové“. Tipovanie na druh mäsa nevyšiel nikomu. Až po prehliadke dvora uverili, že to chutné mäsko je z mangalice.

Padlo rozhodnutie rozšírenia chovu. Známi i rodina len neveriacky krútili hlavami. Ale zámer sa podaril a chov mangalice sa postupne rozšíril. Z praktických skúseností z chovu sa zistilo, že mangalicu vhodnú na zabitie, t.j. okolo 120 kg, možno dochovať za 12 mesiacov. 

Vďaka výborným výsledkom z chovu a veľkému záujmu zo strany odberateľov sa v roku 2015 otvorila v Hurbanove časť Pavlov dvor predajňa údených mäsových výrobkov. Ide o predaj z dvora, údené výrobky môžete objednať a zakúpiť v našej vzorkovej predajni. Dnes sa hrdo hlásime aj ďalším obchodom v Banskej Bystrici, Pezinku a Bratislave, ktoré ponúkajú naše výrobky.